READING

Liebestraum av Katarina Carlshamre  


︎Tisdag 20 februari 
︎kl 19:30, längd ca 1 timme
︎Entré 200 kr


LIEBESTRAUM
På en gård i en förort möter vi ett före detta underbarn som halkat snett någonstans i livet, hans fru som sörjer deras för länge sedan döda barn och en ung ensamstående mamma som ihärdigt försöker komma in på scenskolan. Här finns även Celeste som rör sig mellan fantasi och verklighet, liv och död, och som lockar, binder och oroar.

"Vad är det att vara fri, verkligen fri?" frågar hon i början av pjäsen. Och kanske att hon själv har svaret. 

Liebestraum, efter Franz Liszts pianostycke med samma namn, är ett existentiellt och lekfullt drama om längtan, kärlek och sorg.

Katarina Carlshamre är författare och filosofie doktor i franska. Hon debuterade 2014 med diktboken död är enkel prick . vårt enda märke på Bokförlaget Lejd. 2021 publicerades berättelsen Venusberget och 2022 utkom Upprymd. Båda de senare böckerna är illustrerade av serieskaparen Lars Sjunnesson och publicerade på Themis förlag. Katarinas pjäs KOÖGA lästes på Polisteatern i januari 2023.

Medverkande skådespelare: 
Philip Zandén
Siri Hamari
Maja Bieler
Julia Heveus

Pianist:
Love Derwinger 
Läsning av Katarina Carlshamres nyskrivna pjäs Koöga 


︎Måndag 13 februari kl 19:00
︎Ca. 1 timme
︎Entré 150 kr
 
Vad är förälskelse? Vad är galenskap? Vad driver det konstnärliga skapandet? Vad är det att möta Gud? Hur hänger de här sakerna ihop, och vem avgör vad som är friskt, och vad som inte är det?

Koöga är en pjäs om en inre resa som väcker dessa frågor. Här finns en kvinna och två röster, som kommenterar och frågar vad som sker. Här anas även en terapeut, en pastor och en läkare, som står för den andres blick, utan vilken ingenting kan ta form och bli till.

Katarina Carlshamre har skrivit Koöga direkt för Polisteatern. Den är inspirerad av hennes senaste bok Upprymd, Simone C Rosenthals äventyr som kom ut på Themis förlag i maj 2022.

Läser gör skådespelarna Maja Bieler, Siri Hamari och Simon Norrthon.

Katarina Carlshamre är författare och filosofie doktor i franska. Hon debuterade 2014 med diktboken död är enkel prick . vårt enda märke på Bokförlaget Lejd. 2021 publicerades berättelsen Venusberget och 2022 utkom Upprymd. Båda de senare böckerna är illustrerade av serieskaparen Lars Sjunnesson och publicerade på Themis förlag.

Foto: Siri Hamari och Simon Norrthon - Sören Vilks 
 

För att säkra en biljett maila: nina@polisteatern.se